Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Επιστροφή στον μεσαίωνα (χάρις του Ισλάμ βεβαίως) Στην Σουηδία δέχονται τον γάμο ανήλικων κοριτσιών.

Ανήλικες σύζυγοι μεταναστών έχουν (από τους τοπικούς δήμους της Σουηδίας, οι οποίοι υπερασπίζονται τις αποφάσεις τους επικαλούμενοι ανθρωπιστικά ζητήματα, ) την δυνατότητα να παραμείνουν μαζί με τους συζύγους τους.



Η μεταναστευτική κρίση πρωτοφανών διαστάσεων έχει φέρει μαζί της προβλήματα που η Σουηδία δεν είχε γνωρίσει προηγουμένως, όπως η πολυγαμία και οι ανήλικες νύφες. Πρόσφατα, δύο νεαρά κορίτσια μεταναστών στην Karlskrona αναφέρθηκε ότι μένουν με τους συζύγους τους. 
Κανένα από τα κορίτσια δεν χωρίστηκε από τους ενήλικες άνδρες τους.
Μία από τις περιπτώσεις αφορά μια ανήλικη σύζυγο που ήρθε στην Karlskrona με το σύζυγό της και ένα μικρό παιδί. Στην άλλη περίπτωση, η κοπέλα ήταν έγκυος κατά την άφιξη. Ο πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής Karlskrona Ingrid Hermansson του κόμματος του Κέντρου υπερασπίστηκε την απόφαση του δήμου "για το καλύτερο" συμφέρον του παιδιού.
Νωρίτερα φέτος, το Διοικητικό Δικαστήριο της Växjö αποφάσισε ότι ένα έγκυο κορίτσι ηλικίας 14 ετών θα μπορούσε να μείνει με τον σύζυγό της, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν μέρος του πολιτισμού τους. 
Προηγουμένως, το Συμβούλιο Μετανάστευσης εντόπισε τουλάχιστον (γιατί δεν μπορεί να γίνει πλήρης καταμέτρηση) 132 παντρεμένα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.Τα περισσότερα από αυτά ήταν 16 ή 17 ετών, ενώ 14  ήταν ηλικίας 15 ετών και κάτω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου