Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κουνούσε το δάχτυλο για το Ολοήμερο...

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων διαπίστωναν το 2014 σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ :
 ο Μ. Κριτσωτάκης, Τ. Κουράκης, Τζ. Βαμβακά, Ε. Γεωργοπούλου, Μ. Κανελλοπούλου και Γ. Πάντζας.



Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι με την υπ. ΑΠ: 138884/Γ1/03.09.2014 εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, "αλλάζει η φυσιογνωμία του ολοήμερου σχολείου, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του και καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών".
Επιπλέον, προσθέτουν ότι "ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, η πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δ.Σ. δεν λειτουργούν αφού δεν μπορούν να στελεχωθούν από ώρες των δασκάλων του πρωινού ή λειτουργούν αποσπασματικά με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων".
Μάλιστα, διευκρινίζουν ότι "στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει υπεύθυνος δάσκαλος, όπως στα παραπάνω σχολεία, δεν χρεώνεται κανένας εκπαιδευτικός ειδικότητας τις 5 ώρες σίτισης την εβδομάδα όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ Φ.50/289/108596/Γ1 του 2010 που είναι ακόμα σε ισχύ".
Οι βουλευτές ζητούν να ανακληθεί η εγκύκλιοος περί μη τοποθέτησης δασκάλου-υπεύθυνου ολοήμερου στα τμήματα των σχολείων αναμορφωμένου προγράμματος, ώστε να αποκατασταθούν και αναβαθμιστούν οι δομές λειτουργίες του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου